Search here...
TOP
To Live

Houten Vloer; Zo Kies Je Voor Duurzaam en Kwaliteit.

Als je kies voor een houten vloer dan kies je voor karakter. Het brengt gelijk sfeer en warmte in de kamer. Maar wil je dat je vloer ook echt duurzaam is, dan ga je voor hergebruikt!

In Burgun zit het bedrijf Veenstravloeren. Hier vervaardigen ze uit antieke balken, spijkervrije, kurkdroge en kaarsrechte vloerdelen die door messing en groef naadloos op elkaar aansluiten.

“Doordat wij hout gebruiken wat doorgaans tot 100 jaar oud is gaat het ook weinig werken. Hout werkt, dat wil zeggen het leeft. Nieuw hout wat te koop is bij uw lokale bouwmarkt gaat werken en staat binnen de kortste keren krom. Bij ons zult u dit verschil echt gaan merken. Ons hout komt voornamelijk uit pakhuizen en zeer oude gebouwen.”

Hier vind je dus grenen vloerdelen waar je U tegen zegt. Met een dikte tot maar liefst 30mm gaan ze ver boven het gemiddelde van wat er gemiddeld te koop is. Het resultaat is een stevige en robuuste grenen vloer. Ook zeer geschikt voor wanden en plafonds.

Een vloer met alleen maar voordelen dus: Het bespaart het milieu, duurzaam en ook nog eens een betere kwaliteit. En de prijs? Ook die is alleen maar gunstig te noemen. Al vanaf € 13,- per m2!

Geschiedenis

Veenstravloeren is begonnen rond 1985 als houthandel aan de Menno van Coehoornweg in Burgum. Een eenmansbedrijf die klein begon en werd opgericht door Willem Veenstra. De handel bestond voornamelijk uit gebruikte grenen balken en planken die Willem spijkervrij maakte en doorverkocht aan zijn klanten. Met her en der wat handel in oude bouwsteen realiseerde Willem zich al snel dat er meer moest gebeuren.

Er kwam een zagerij en de grenen balken werden met een metaal detector nagekeken om eventueel onderliggend metaal in de balken op te sporen. Zodoende werd een balk spijkervrij en kon er worden gezaagd. De balken werden opgezaagd in planken maar, Willem had geen machines om hier vloerdelen van te maken. Dit werd gedaan door een ander bedrijf uit de omgeving. De eigenaar van de boerderij waar Willem zijn houthandel onderbracht kwam te overlijden en zodoende moest er een andere plek worden gezocht. Er werd plek gevonden aan de zomerweg in Burgum en Houthandel Veenstra breidde zich verder uit. Willem Veenstra deelde inmiddels de onderneming met zijn zoon en huidig eigenaar Sjuk Veenstra.

Machines om het hout verder te bewerken werden aangeschaft. De planken konden nu door een 4-zijdige schaafbank om er vloerdelen van te maken. De handel werd groter en door de komst van het internet werd Houthandel Veenstra een naam die in heel Nederland was te vinden. Waar eerst de klanten voornamelijk uit de omgeving kwamen was het nu gewoon dat mensen vanuit de randstad ons wisten te bereiken.

Een aantal jaren later werd er wederom verhuisd en vestiging gezocht aan de burgumerdaam 28 te Burgum. Het voormalig melkfabriek maakte plaats vrij voor meer mogelijkheden. Er kwam een naamsverandering en zo werd Veenstravloeren te Burgum een werkelijkheid.

Wil jj ook een duurzame vloer? Kijk dan op veenstravloeren.nl

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me

No images found!
Try some other hashtag or username