Search here...
TOP
To Live To Travel

Een Verlaten Pakhuis maakt Plaats voor een “Breezy Ibiza Retreat”

The Campo Loft op Ibiza. Een echte plek voor design liefhebbers.

De Nieuw verandert een vervallen atelier en opslaggebouw in de noordelijke heuvels van Ibiza, Spanje, in een off-grid guesthouse met de sfeer van het eiland.

Toen interieurarchitect Jurjen van Hulzen van The Nieuw en Ibiza Interiors dit 100 jaar oude pakhuis tegenkwam, verkeerde het in vreselijke staat: het ontbrak aan elektriciteit, water en riolering, en alleen de muren en delen van het dak kan worden geborgen. Het ontwerpteam zag echter het potentieel van het gebouw en zijn omgeving en ontwikkelde het tot een guesthouse en een showcaseproject ontworpen door en voor design liefhebbers.

Vroeger: de werkplaats en het opslagmagazijn waren in verval geraakt. Alleen de buitenmuren en een deel van het dak waren te redden.
De wanden en delen van het dak zijn origineel voor de structuur. De stalen ramen en openingen zijn nieuw.

Campo Loft is een mix van industriële architectuur en de natuurlijke materialen in de omliggende valleien. Het is een hedendaagse residentie waar contrast een grote rol speelt – oud en nieuw, strak en rustiek, licht en donker, ruw en zacht.

Eenvoudige geometrie, natuurlijke materialen en grote openingen die samengaan met de omliggende bergachtige uitzichten creëren een eigentijds toevluchtsoord om te ontspannen en tot rust te komen.
Inheemse aanplant, geschikt voor het warme klimaat, omringt de eenvoudige massa. De blauwe lucht is een krachtig contrast met wit gestuukte muren.

De traditionele architectuur van Ibiza blijft behouden, geaccentueerd door nieuwe staalelementen, modern meubilair en kleurrijke kunstwerken. Stalen structuur contrasteert met het rustieke houten dak. Er zijn overal eenvoudige en lokale bouwmaterialen gebruikt: betonnen vloeren, met krijt en modder gepleisterde stenen muren en ‘sabina-balken’ gemaakt van bomen die op het eiland groeien.

Op slechts 861 vierkante voet omarmt het pension de mediterrane omgeving en het ongelooflijke uitzicht op de bergen. De open woonkamer met twee slaapkamers en één badkamer is compleet met een eigen terras en een zwembad. Het is een privé stukje paradijs, ideaal om te ontspannen en tot rust te komen.

Een privéterras is een uitbreiding van de woonruimtes in het interieur. Een luifel biedt bescherming zonder de omliggende vergezichten te onderbreken.
Het kleine zwembad is een serene plek om van het uitzicht op de zonsondergang te genieten.
Campo Loft wordt omgeven door fruitbomen en een moestuin en biedt een yoga-platform op het dak. Het is echt een privé stukje paradijs.

Open woonruimtes vullen de zuidkant van het gebouw en omringen het uitzicht over de omliggende vallei. De twee slaapkamers liggen aan de noordkant van het huis, gescheiden door een groot bad met een ligbad en terracotta tegelvloeren.

Het meubilair, de verlichting, het tapijt en de gordijnen werden geleverd door The Modern in Amsterdam, een partner van Ibiza Interiors en The Nieuw.
De openhaard is het brandpunt van de woonkamer, aan beide zijden verankerd door glazen openingen.
Natuurlijke materialen mengen zich met modern meubilair in deze unieke, open leefruimte.
Elk van de twee slaapkamers, eenvoudig ingericht, heeft gedempte kleurenpaletten en rustgevende stoffen met moderne accenten.
De badkamer combineert strakke, moderne armaturen met natuurlijke materialen. Een vrijstaande zwart-witte badkuip is omgeven door betonnen muren, terra-cotta tegelvloeren en een houten plafond.
De badkamer is voorzien van bedienbare ramen, die tijdens het baden een open haard en uitzicht op de buitenlucht bieden.
Een dakraam laat zonlicht in de eetruimte vallen.

Het huis is gevuld met natuurlijke elementen, geaccentueerd door kleurrijke kunstwerken, modern meubilair en speelse verlichting. Het ontwerpteam heeft met geweldige projectpartners samengewerkt om dit vervallen magazijn om te vormen tot een paradijs voor ontwerpers.

Het aangepaste keukeneiland met een marmeren blad is van Eginstill.
De eetruimte is voorzien van een ingebouwde bank voor extra zitplaatsen. Kleurrijke kunstwerken uit de galerij Vroom & Varossieau sieren de muren.
Campo Loft combineert een echte Ibiza-stijl met moderne meubels en armaturen. Het is een meeslepende samenwerking van interieurontwerp, architectuur en speciaal ingerichte meubels en inrichting.

Het huis is niet alleen prachtig ontworpen en ingericht, het is nu zelfvoorzienend en uit het netwerk. Zonnepanelen zijn geïnstalleerd voor warm water, vloerverwarming en elektriciteit. Water komt uit een privébron. Het is het bergleven op zijn best in een warm, mediterraan klimaat.

Het huis, gelegen in een afgelegen bergveld in het ruige noorden van Ibiza, omarmt zijn uitzicht op de bergen, het mediterrane klimaat en de wortels van Ibiza.

Wat een gouden plekje! En ben je nu na het lezen van dit artikel ook zo verliefd geworden op al die mooie stalen kozijnen van Simply Steel? Houd dan de site goed in de gaten, want binnenkort gaan we zelf aan de slag met een grootste metamorfose in samenwerking met Simply Steel. Kan je niet wachten en wil je zelf ook prachtige stalen ramen of deuren? Je vindt ze hier!

A project by Jurjen van Hulzen • the Nieuw & Ibiza Interiors
Photography © On a hazy morning
Furniture The Modern
Windows & doors Simply Steel

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me

No images found!
Try some other hashtag or username